vrijdag 14 september 2007

MSGloss2TWB

Met MSGloss2TWB kun je de woordenlijsten van Microsoft (in csv-formaat) converteren naar txt-formaat dat geschikt is voor import in een Trados-geheugen.

MSGloss2TWB kan hier worden gedownload. Na de installatie verschijnt er een programmagroep GlobalReady in het menu Start. Om een csv-bestand te converteren ga je naar Start > Programma's > GlobalReady > MSGloss2TWB. Het volgende venster verschijnt.


In de twee talenvensters kies je de bron- en doeltaal. Vervolgens kies je File > Add to List en blader je naar een of meerdere csv-bestanden die je wilt converteren. Klik op OK. De bestanden verschijnen in het onderste venster:


Je moet nog wel vinkjes plaatsen voor de bestanden die je wilt converteren. Als je dit hebt gedaan, klik je op Go. De bestanden worden direct geconverteerd en er worden txt-bestanden geplaatst in dezelfde map als waar de csv-bestanden zich bevinden. De conversie van grotere bestanden kan wel enige tijd in beslag nemen.

Mocht je tijdens het importeren de foutmelding 'The import file xxx.txt is invalid (no header found)' krijgen, dan kun je het txt-bestand openen en vóór de eerste entry (die met <TrU> begint), de volgende twee regels toevoegen:
<RTF Preamble>
</RTF Preamble>
Als het goed is, is het probleem daarmee opgelost.


Let er bij het importeren op dat veel importbestanden vrij groot zijn. Het kan dus verstandig zijn het vertaalgeheugen tussentijds te reorganiseren.

Zie ook Reorganiseren.

Geen opmerkingen: