zaterdag 8 september 2007

Importopties

Bij het importeren van exportbestanden (.txt) in een bestaand geheugen, kent Trados Translator's Workbench vijf verschillende importopties. Met deze opties wordt bepaald wat er moet gebeuren als er sprake is van segmenten met een brontekst die identiek is in het exportbestand en het bestaande geheugen.


  • Leave Unchanged: De bestaande vertaaleenheid blijft ongewijzigd.

  • Keep Most Recent: De datum waarop de bestaande vertaaleenheid is gemaakt (eventueel gewijzigd) wordt vergeleken met de datum van de geïmporteerde vertaaleenheid. De meest recentelijk bijgewerkte vertaaleenheid wordt behouden.

  • Keep Oldest: De datum waarop de bestaande vertaaleenheid is gemaakt (eventueel gewijzigd) wordt vergeleken met de datum van de geïmporteerde vertaaleenheid. De oudste vertaaleenheid wordt behouden.

  • Overwrite: De bestaande vertaaleenheid wordt overschreven door de geïmporteerde vertaaleenheid.

  • Merge: Er zijn drie mogelijkheden:
    • De geïmporteerde vertaaleenheid heeft hetzelfde bronsegment, een ander doelsegment en andere attributen: De geïmporteerde vertaaleenheid wordt toegevoegd als nieuwe vertaaleenheid. Het vertaalgeheugen bevat dan zowel de bestaande als de geïmporteerde vertaaleenheid, ongeacht of de optie 'Multiple translations' is ingeschakeld of uitgeschakeld.
    • De geïmporteerde vertaaleenheid bevat hetzelfde bronsegment, hetzelfde doelsegment maar andere attributen: De bron- en doelsegmenten blijven ongewijzigd. De attributen van de geïmporteerde vertaaleenheid worden aan de bestaande vertaaleenheid toegevoegd.
    • De geïmporteerde vertaaleenheid bevat hetzelfde bronsegment, dezelfde attributen maar een ander doelsegment: Als het vertaalgeheugen meerdere vertalingen voor hetzelfde bronsegment ondersteunt (de optie 'Multiple translations' is ingeschakeld; mogelijk vanaf versie 3), wordt de geïmporteerde vertaaleenheid aan het vertaalgeheugen toegevoegd. Als meerdere vertalingen voor hetzelfde bronsegment niet worden ondersteund, wordt de bestaande vertaaleenheid door de geïmporteerde vertaaleenheid overschreven.

Geen opmerkingen: