woensdag 5 september 2007

Een Trados-geheugen exporteren

Open het te exporteren vertaalgeheugen. Kies File > Export. In het volgende venster kun je eventueel filteren (bijv. op klantnaam, projectnummer of datum). Bij het gebruik van een filter, bijvoorbeeld een klantnaam, worden alleen de segmenten geëxporteerd waaraan het attribuut in kwestie is gekoppeld. Als je in dit veld geen wijzigingen aanbrengt en direct op OK klikt, wordt het hele vertaalgeheugen geëxporteerd.

Het venster Create Export File verschijnt.


In dit venster kun je de bestemming en de naam van het exportbestand aangeven. Trados-exports worden standaard opgeslagen in .txt-formaat*.

Zodra je op Opslaan hebt geklikt, begint de export. Je kunt de voortgang van de export volgen rechtsonder in het TW-venster. Als de export is voltooid, verschijnt linksonder in dit venster de melding ‘Export finished successfully’, gevolgd door het aantal geëxporteerde vertaalsegmenten.

* Een andere mogelijkheid is opslaan als .tmx, het door LISA ondersteunde standaardformaat waarmee uitwisseling van geheugens tussen pakketten als Déjà Vu, SDLX en OmegaT mogelijk is.

* Gebruikers van Trados 7.0 en hoger moeten weten of degene voor wie de export bestemd is, ook over Trados 7.0 of hoger beschikt. Bij twijfel kun je beter voor een export naar Trados 2/6-structuur kiezen (onder het pijltje naast 'Opslaan als type').

Zie ook Filteren tijdens exporteren.

Geen opmerkingen: