zaterdag 8 september 2007

Reorganiseren

Om vertaalgeheugens efficiƫnt te laten werken, is het nodig ze geregeld te reorganiseren. In het venster Properties kan worden gecontroleerd of een reorganisatie nodig is. Ga in de menubalk van de Translator's Workbench naar File > Properties en kies in het eigenschappenvenster voor Reorganisation Recommended.


Deze optie kent drie waarden: No, Soon en Yes. Het is aan te raden ook al te reorganiseren als de waarde Soon wordt aangegeven. Reorganisatie is namelijk van essentieel belang voor de goede werking van het vertaalgeheugen: als je te lang wacht met een reorganisatie, kan een vertaalgeheugen onbruikbaar worden. Het reorganiseren van een groot vertaalgeheugen kan overigens wel wat tijd in beslag nemen.

Bij het importeren van kleinere geheugens in een groter geheugen heb je de mogelijkheid de importbewerking direct te laten volgen door een reorganisatie. Bij imports van veel segmenten is het verstandig deze optie te gebruiken. Kies hiervoor bij de importopties (onder File > Import) voor Large import file (with reorganisation). Kleinere geheugens moeten vaker gereorganiseerd worden dan grote.

Geen opmerkingen: