maandag 21 november 2011

Velden aan een TM toevoegen

Met velden kun je bijvoorbeeld in een taalspecifiek geheugen aangeven welke segmenten bij welke klant of welk vakgebied horen. Ook kunnen velden gebruikt worden om bij een TM-export aan te geven welk deel van een geheugen geƫxporteerd moet worden.

Open SDL Trados Studio en klik linksonder op Translation Memories. Let op: je kunt alleen velden toevoegen als het TM niet geopend is. Als het TM geopend is, kun je het sluiten door het kruisje rechtsboven de twee kolommen met segmenten aan te klikken.

Rechtsklik (linksboven) op het TM waaraan je velden wilt toevoegen en kies de menuoptie Settings. Klik in het nieuwe venster dat verschijnt op Fields en Settings.


Hier kun je velden toevoegen. Als de veldnaam al bestaat (bijvoorbeeld 'klant', kun je in de kolom Picklist het pijltje rechts gebruiken om de lijst met bestaande waarden aan te vullen.


Dubbelklik op het grijze veld onder de bestaande waarden. Daarna kun je de nieuwe waarde toevoegen en op OK klikken.

Als de veldnaam nog niet bestaat, klik je op het eerste lege veld in de kolom Name. Je kunt nu een veldnaam intypen (bijvoorbeeld 'klant' of 'vakgebied'). Kies in de kolom Type voor List uit het vervolgkeuzemenu. Klik nu op het veld onder Picklist en voeg een of meer waarden voor het veld toe (bijvoorbeeld verschillende klantnamen of verschillende vakgebieden). Als je klaar bent, klik je op OK. De velden zijn nu klaar voor gebruik.

Geen opmerkingen: